Historie

Al jaren een begrip

In 1946 is A.J. Sloof Transport opgericht. Arie Jacob Sloof is begonnen met een A-Ford als regionale bodedienst. Heiltje Sloof van den Burg verzorgde de administratie en de planning. Al snel werd de bodedienst uitgebreid met het vervoer van tuinbouwproducten van telers naar de groente- en fruitveiling in Barendrecht en de groothandelsmarkten in Rotterdam en Den Haag.

Heiltje Sloof van den Burg en Arie Jacob Sloof

In 1957 werd een nieuwe Chevrolet aangeschaft en daarmee werd de groei van het bedrijf ingezet. De eerste diesel werd enige jaren later aangeschaft. In die tijd speelden de brandstofprijzen ook al een belangrijke rol en mede door de stijging van de benzineprijzen werd dieselmotoren,-ondanks de hogere prijs- lonend. Binnen een korte tijd werd het wagenpark uitgebreid naar 3 trucks.

De huidige directeur op de Chevrolet uit 1957

De huidige directeur (Piet) is na zijn opleiding in het bedrijf gekomen. Onderaan begonnen als bijrijder en later chauffeur is Piet letterlijk opgegroeid in- en met het bedrijf. In 1983 is hij, na een aantal jaren op de vrachtauto, op kantoor gaan werken. Ook die kant van het bedrijf heeft hij in de praktijk leren kennen.
Piet heeft in 1993 de leiding van het bedrijf op zich genomen. Onder zijn leiding is door groei Sloof Transport verschillende malen verhuisd en sinds 2009 gevestigd in Zwijndrecht. Per die datum is ook de naam gewijzigd in Sloof Logistiek en Warehousing. Het wagenpark beslaat nu 10 trucks. Naast nationaal wordt ook internationaal gereden. Bestemmingslanden zijn o.a. Italie, Duitsland, Belgie, Frankrijk, Spanje en Zwitserland.

Inmiddels is de 3e generatie ook toegetreden tot het bedrijf. Zonen Roy en Mike zijn ook werkzaam in het bedrijf. Daarmee wordt de traditie van het familiebedrijf voortgezet. Een traditie die gekenmerkt wordt door een optimale uitvoering van onze dienstverlening. Samen met alle medewerkers staan wij garant voor een goed transport en een vakkundige behandeling van uw goederen.