Al jaren een begrip:

In 1946 is A.J. Sloof Transport opgericht. Arie Jacob Sloof is begonnen met een A-Ford als regionale bodedienst. Heiltje Sloof van den Burg verzorgde de administratie en de planning. Al snel werd de bodedienst uitgebreid met het vervoer van tuinbouwproducten van telers naar de groente- en fruitveiling in Barendrecht en de groothandelmarkten in Rotterdam en Den Haag.

In 1957 werd een nieuwe Chevrolet aangeschaft en daarmee werd de groei van het bedrijf ingezet. De eerste diesel werd enige jaren later aangeschaft. In die tijd speelden de brandstofprijzen ook al een belangrijke rol en mede door de stijging van de benzineprijzen werd dieselmotoren,-ondanks de hogere prijs- lonend. Binnen een korte tijd werd het wagenpark uitgebreid naar 3 trucks.

De huidige directeur (Piet) is na zijn opleiding in het bedrijf gekomen. Onderaan begonnen als bijrijder en later chauffeur is Piet letterlijk opgegroeid in- en met het bedrijf. In 1983 is hij, na een aantal jaren op de vrachtauto, op kantoor gaan werken. Ook die kant van het bedrijf heeft hij in de praktijk leren kennen.

Piet heeft in 1993 de leiding van het bedrijf op zich genomen. Onder zijn leiding is door groei Sloof Transport verschillende malen verhuisd en sinds 2009 gevestigd in Zwijndrecht. Per die datum is ook de naam gewijzigd in Sloof Logistiek en Warehousing. Het wagenpark beslaat nu 12 trucks. Naast nationaal wordt ook internationaal gereden. Bestemmingslanden zijn o.a. Italie, Duitsland, Belgie, Frankrijk en Spanje.

Inmiddels is de 3e generatie ook toegetreden tot het bedrijf. Zonen Roy, Mike en Sven zijn ook werkzaam in het bedrijf. Daarmee wordt de traditie van het familiebedrijf voortgezet. Een traditie die gekenmerkt wordt door een optimale uitvoering van onze dienstverlening. Samen met alle medewerkers staan wij garant voor een goed transport en een vakkundige behandeling van uw goederen.

  • De grondleggers: Arie Jacob en Heiltje Sloof.
  • 1957: Een nieuwe Chevrolet. Op de moterkap, de huidige directeur!
  • 1960: Onze eerste DAF diesel
  • 1972 Arie Sloof met een van zijn wagens.
  • 1993 Piet Sloof neemt de leiding van het bedrijf over.
  • Inmiddels is de 3e generatie toegetreden tot het familiebedrijf
  • Deskundigheid: ook bij het beladen.